Kiddy Bus

De Dienst van het Jonge Kind heeft geïnvesteerd in de aankoop van een tiental Kiddybussen, buggy’s  die op een veilige manier plaats bieden aan 6 kinderen en die tevens licht zijn voor de kindbegeleiders om er mee te rijden.

Of het nu gaat om een uitstapje naar de boerderij, het park of gewoon een frisse neus halen, de kiddybussen gaan van kinderdagverblijf naar kinderdagverblijf tot groot jolijt van iedereen!

Terugblik van een kindbegeleidster op de avonturen van het peutertuin De Wand:

“Het rolt en het is leuk voor kinderen en volwassenen! Zo kunnen wij de kinderen veilige ritten aanbieden, zonder dat de reis een obstakel vormt in termen van timing, stress en vermoeidheid. Een geweldig idee, een efficiënte manier om in een kleine groep door de buurt te trekken en de buitenwereld te ontdekken, je zinnen te verzetten, een beetje frisse lucht op te snuiven...

Na deze eerste ervaring zag ik de nieuwsgierigheid op de gezichten van de kinderen voor deze nieuwe "machine", hun glimlach, het plezier om vervoerd te worden en in staat te zijn de wereld om hen heen te observeren terwijl ze babbelden en zongen.

Na dit kleine avontuur beleefd te hebben, was de terugkeer naar de peutertuin des te gemakkelijker, want zelfs als de kinderen te moe waren ... Geen paniek, dankzij de kleine bus worden ze weer naar hun veilige haven gebracht👍”

lo